O autorze
Bardzo lubię gotować, jeść oraz karmić przyjaciół i sąsiadów. A od trzech lat intensywnie biegam (przebiegnięte ponad 5000 km i 4 półmaratony, już z zejściem poniżej 2h:)))...ale pisać będę po raz pierwszy….
Na moim blogu znajdziecie łatwe przepisy, z powszechnie dostępnych składników - te, które sprawdzają się w moim domu. Pracuję na pełny etat, podróżuję służbowo, mam dwoje dzieci i ciągle poszukuję przepisów dla zabieganych…Poza tym nie mam bio –ekologicznego świra, ani męża fotografa, ani dobrego aparatu i ekstra oświetlenia, ale dużo pozytywnej energii, chęci próbowania i eksperymentowania… Zapraszam Was do wspólnej kulinarnej przygody...
Polecam:wspaniałe torty
Wszystko, czego potrzebujecie w kuchni i kursy kulinarne

Kabaczek z chorizo i ciecierzycą

Kabaczek
Kabaczek M.Kozyra
Chwytajcie ostatnią chwilę kabaczków przed zimą i zróbcie takie oto jednogarnkowe danie - doskonałe na zimne, jesienne dni.

Składniki:

2 średniej wielkości kabaczki
1 kiełbasa chorizo pokrojona w plasterki.
puszka pomidorów krojonych
puszka ciecierzycy
duża cebula
natka pietruszki
sól, pieprz, ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
Opcjonalnie ser do posypania



1. Kabaczki obierz i pokrój w kostkę. Uduś do miękkości w garnku
2. Na patelni podsmaż cebulę, czosnek i chorizo. Dodaj do kabaczka wraz z pomidorami i ciecierzycą. wymieszaj, posól, popieprz.
3. Posyp natką, serem i podawaj z bagietką.
Trwa ładowanie komentarzy...