O autorze
Bardzo lubię gotować, jeść oraz karmić przyjaciół i sąsiadów. A od trzech lat intensywnie biegam (przebiegnięte ponad 5000 km i 4 półmaratony, już z zejściem poniżej 2h:)))...ale pisać będę po raz pierwszy….
Na moim blogu znajdziecie łatwe przepisy, z powszechnie dostępnych składników - te, które sprawdzają się w moim domu. Pracuję na pełny etat, podróżuję służbowo, mam dwoje dzieci i ciągle poszukuję przepisów dla zabieganych…Poza tym nie mam bio –ekologicznego świra, ani męża fotografa, ani dobrego aparatu i ekstra oświetlenia, ale dużo pozytywnej energii, chęci próbowania i eksperymentowania… Zapraszam Was do wspólnej kulinarnej przygody...
Polecam:wspaniałe torty
Wszystko, czego potrzebujecie w kuchni i kursy kulinarne

Jarmuż papryka tofu

Jarmuz papryka tofu
Jarmuz papryka tofu M.Kozyra
Zrobiło się prawie samo z tego, co było w lodówce - bardzo smaczne i szybkie danie!

składniki:
2 papryki
opakowanie wymytego jarmużu
1 tofu (bardzo polecam to z Asia Taisty przy Hali Mirowskiej)
garść ziaren sezamu
można dodać ciecierzycę
2 łyżki oleju kokosowego
1 ząbek czosnku
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki miodu
łyżka startego imbiru

1. NA patelni rozgrzać olej kokosowy. Dodać czosnek, a potem paprykę i jarmuż i smażyć aż zmiękną.
2. Dodać tofu. Wymieszać.
3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i zjadać!
Trwa ładowanie komentarzy...