Jagnięce kotelciki z morelą i pieczonymi warzywami

Jagnięce kotleciki z morelą i warzywami
Jagnięce kotleciki z morelą i warzywami M.Kozyra
Brak inspiracji na obiad? takie oto danie nakarmi cały tłum - zdrowo i kolorowo!

Składniki:


Kotleciki:
500g mielonego mięsa jagnięcego
100g suszonych moreli
50g prażonych nasion kopru
2 jajka
1 cebula pokrojona drobniutko
2 łyżeczki kurkumy
2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
2 łyżeczki papryki wędzonej
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
olej rzepakowy do smażenia

1 bakłażan
Kilka gałązek pomidorów
1 batat
2 kolorowe papryki
1 czerwona cebula

1. Morele namocz i zmiksuj na pulpę. Dodaj do mięsa i połącz z innymi składnikami kotlecików. Uformuj kotleciki i obsmaż z obu stron.
2. Wymyte i pokrojone warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym. Dodaj kotleciki i piecz aż warzywa będą miękkie, około 40 minut. Gotowe! Bon appetit!
Trwa ładowanie komentarzy...