Już są! Szparagi w koszulce

Szparagi w koszulce
Szparagi w koszulce M.Kozyra
Już są! nareszcie! wiosna zbliża się bardzo wolno, ale szparagi można już dostać. Proponuję zatem klasyczne połączenie: zielone szparagi, jajko w koszulce, łosoś wędzony i sos jogurtowo - chrzanowy.

Pęczek zielonych szparagów
3 plasterki wędzonego łososia
1 jajko
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka chrzanu
sól, pieprz
łyżeczka octu
odrobina cukru

1. Szparagi obrać i ugotować do miękkości w wodzie osłodzonej i z solą.
2. Wodę zagotować, dodać octu, rozbić jajko i bardzo szybko zawijać białko na żółtko. Trzymać w wodzie jeszcze około minuty.
3. Na szparagach ułożyć jajko, dodać łososia. Jogurt wymieszać z chrzanem, polać łososia. Popieprzyć i podawać.
Trwa ładowanie komentarzy...