O autorze
Bardzo lubię gotować, jeść oraz karmić przyjaciół i sąsiadów. A od trzech lat intensywnie biegam (przebiegnięte ponad 5000 km i 4 półmaratony, już z zejściem poniżej 2h:)))...ale pisać będę po raz pierwszy….
Na moim blogu znajdziecie łatwe przepisy, z powszechnie dostępnych składników - te, które sprawdzają się w moim domu. Pracuję na pełny etat, podróżuję służbowo, mam dwoje dzieci i ciągle poszukuję przepisów dla zabieganych…Poza tym nie mam bio –ekologicznego świra, ani męża fotografa, ani dobrego aparatu i ekstra oświetlenia, ale dużo pozytywnej energii, chęci próbowania i eksperymentowania… Zapraszam Was do wspólnej kulinarnej przygody...
Polecam:wspaniałe torty
Wszystko, czego potrzebujecie w kuchni i kursy kulinarne

Halloumi z granatem

Halloumi z granatem
Halloumi z granatem M.Kozyra
Postuluję żeby halloumi było w każdej lodówce! jego słoność wspaniale łączy się z cierpkością granatu. A zrobiony tak oto na patelni grillowej (zajmie to Wam 5 minut) zachwyci jako drobna przekąska do schłodzonego wina.

Składniki:

Opakowanie halloumi pokrojone w plastry
pestki z pół granatu
oliwki czarne
kilka liści mięty

1. Ser zgrillować do zarumienienia na patelni grillowej.
2. Posypać granatem, miętą, oliwkami i zajadać!

Niech żyje lato!
Trwa ładowanie komentarzy...