O autorze
Bardzo lubię gotować, jeść oraz karmić przyjaciół i sąsiadów. A od trzech lat intensywnie biegam (przebiegnięte ponad 5000 km i 4 półmaratony, już z zejściem poniżej 2h:)))...ale pisać będę po raz pierwszy….
Na moim blogu znajdziecie łatwe przepisy, z powszechnie dostępnych składników - te, które sprawdzają się w moim domu. Pracuję na pełny etat, podróżuję służbowo, mam dwoje dzieci i ciągle poszukuję przepisów dla zabieganych…Poza tym nie mam bio –ekologicznego świra, ani męża fotografa, ani dobrego aparatu i ekstra oświetlenia, ale dużo pozytywnej energii, chęci próbowania i eksperymentowania… Zapraszam Was do wspólnej kulinarnej przygody...
Polecam:wspaniałe torty
Wszystko, czego potrzebujecie w kuchni i kursy kulinarne

Kozia dynia

Koza z dynią
Koza z dynią M.Kozyra
Taki oto sos do makaronu zjedliśmy podczas włoskich wakacji i bardzo nam smakował - postanowiłam więc go powtórzyć w domu. Sezonowo. Wege. Pysznie.

1 dynia hokkaido
garść świeżej szałwii
garść świeżego tymianku
Opakowanie miękkiego serka koziego
sól, pieprz
łyżeczka wędzonej papryki
świeży makaron
parmezan do posypania

1. Dynię kroimy w kostkę i pieczemy w 200C z szałwią aż zmięknie.
2. Połowę dyni mielimy w malakserze. Dodajemy sól, pieprz, paprykę, serek i tymianek.
3. Gotujemy makaron i polewam go sosem, dodaję pozostałą dynię, posypuję serem i gotowe!
Trwa ładowanie komentarzy...