O autorze
Bardzo lubię gotować, jeść oraz karmić przyjaciół i sąsiadów. A od trzech lat intensywnie biegam (przebiegnięte ponad 5000 km i 4 półmaratony, już z zejściem poniżej 2h:)))...ale pisać będę po raz pierwszy….
Na moim blogu znajdziecie łatwe przepisy, z powszechnie dostępnych składników - te, które sprawdzają się w moim domu. Pracuję na pełny etat, podróżuję służbowo, mam dwoje dzieci i ciągle poszukuję przepisów dla zabieganych…Poza tym nie mam bio –ekologicznego świra, ani męża fotografa, ani dobrego aparatu i ekstra oświetlenia, ale dużo pozytywnej energii, chęci próbowania i eksperymentowania… Zapraszam Was do wspólnej kulinarnej przygody...
Polecam:wspaniałe torty
Wszystko, czego potrzebujecie w kuchni i kursy kulinarne

Cukinia w panko

Cukinia w panko
Cukinia w panko Melania Kozyra
Najprostsza na świecie cukinia w panko (japońskiej panierce).

Składniki:

2 cukinie pokrojone w słupki
Panierka:
2 garści panko (do kupienia w sklepach z żywnością orientalną)
2 garści parmezanu
pół łyżeczki soli czosnkowej
2 łyżki ziół prowansalskich

1 jajko

1. Jajko roztrzepać.
2. Składniki panierki wymieszać.
3. Kawałki cukinii zamaczać w jaku, a potem w panierce. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w 200C około 20 minut aż zmiękną i się zarumienią. Zjadać z jogurtem z oprzedniego przepisu!
Trwa ładowanie komentarzy...