O autorze
Bardzo lubię gotować, jeść oraz karmić przyjaciół i sąsiadów. A od trzech lat intensywnie biegam (przebiegnięte ponad 5000 km i 4 półmaratony, już z zejściem poniżej 2h:)))...ale pisać będę po raz pierwszy….
Na moim blogu znajdziecie łatwe przepisy, z powszechnie dostępnych składników - te, które sprawdzają się w moim domu. Pracuję na pełny etat, podróżuję służbowo, mam dwoje dzieci i ciągle poszukuję przepisów dla zabieganych…Poza tym nie mam bio –ekologicznego świra, ani męża fotografa, ani dobrego aparatu i ekstra oświetlenia, ale dużo pozytywnej energii, chęci próbowania i eksperymentowania… Zapraszam Was do wspólnej kulinarnej przygody...
Polecam:wspaniałe torty
Wszystko, czego potrzebujecie w kuchni i kursy kulinarne

Bananowo - owsiane ciasteczka

Ciastka
Ciastka M.Kozyra
Takie oto ciastka bananowo - owsiane można zabrać ze sobą na zieloną trawę bądź podać ze śmietaną i truskawkami. Doskonałe do kawy.

Składniki:

1 kubek mąki (połowa pszennej, połowa pełnoziarnistej
2 rozgniecione widelcem dojrzałe banany
pół kubka rodzynek
Kubek płatków owsianych
pół kubka rozpuszczonego masła
2 jajka
pół
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół kubka cukru trzcinowego Demerara
4 łyżki cukru Muscovado (opcjonalnie)



1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
2. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia i z masy uformować okrągłe ciasteczka. Zachować odstęp, ponieważ będą rosły!
3. Piec w 170C ok 20 - 25 min aż zbrązowieją. Jeść samotne lub w towarzystwie kawy, bitej śmietany i truskawek.
Trwa ładowanie komentarzy...